Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ingyenes tárlatvezetés délidőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. október 02.
Ingyenes tárlatvezetés délidőben és művészettörténeti előadások várják a „Hóbortos ultramodernek” a Műkertben/Kecskeméti Művésztelep 1909-1919 kiállítás látogatóit októberben a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjteményben.
Tovább...
 
Eldugult az orrod? Így szüntetheted meg pár perc alatt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. október 02.
ImageKíváncsi vagy arra az egyszerű gyakorlatra, amely segítségével pár perc alatt megszüntethető az orrdugulás? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
Újra "Szabad fogas" a rászorulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. október 02.
ImageBármennyire is ragaszkodnánk a szeptember hajrájáig kitartóan mellettünk maradó nyárias időjáráshoz, a hónap utolsó hetében hirtelen ránk tört kettős hidegfront egyik napról a másikra meghozta az őszt, s bizony, ahogy telnek a hetek, egyre inkább a hideg lesz a meghatározó.
Tovább...
 
Tíz helyszínen tesztelték az őszi búzát Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2018. október 02.
ImageÖsszesen 46 őszi búza fajtát vizsgáltak a szakemberek a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének tizenegyedik alkalommal szervezett posztregisztrációs fajtakísérletében.
Tovább...
 
Kutatói pályázat középiskolások részére Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2018. október 02.
ImageA zentai Történelmi Levéltár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közreműködésével pályázatot hirdet középiskolás diákok részére Elfelejtett múlt - az ipari és mezőgazdasági termelés gyökerei címmel, melynek keretében lehetőség nyílik a levéltár kutatómunkájában való aktív részvételre, ahol szakemberek segítségével tájékozódhatnak a levéltári kutatás módszertanáról.
Tovább...
 
Minél több mesét minél több gyereknek! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 02.
ImageMegnyitotta kapuit a NépmesePont, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár új szellemi műhelye. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően hozták létre azért, hogy megőrizzék és népszerűsítsék a magyar népmesekincset, gazdagítva ezzel a gyerekek készségeit és műveltségét. Élőszavas mesemondással, meseolvasással, vetítésekkel várják a csoportokat és az egyéni látogatókat előzetes bejelentkezés alapján.
Tovább...
 
Mellrák elleni séta és Richter Egészségváros Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 01.
ImageA hétvégén szinte minden az egészségmegőrzésről szól Székesfehérvár Belvárosában. Két olyan nagyszabású programot rendeztek, amely akár életeket is menthet. A mellrák elleni egészségséta az Országalmától indult, ez volt a felvezető eseménye a Richter Egészségváros országjáró szűrőprogramnak.
Tovább...
 
Emléktáblát avattak Egyed Antal tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. október 01.
ImageA Fehérvári Panteon nyolcadik emléktábláját avatták fel az egykori ciszterci gimnázium falán az Oskola utcában. A székesfehérvári születésű Egyed Antal bonyhádi plébános, dunaföldvári apát, költő, műfordító, táj- és népkutató, a Magyar Tudományos Akadémia tagja emléktábláját, amelyet Nagy Edit készített, dr. Cser-Palkovics András polgármester leplezte le.
Tovább...
 
50 éves az Éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 01.
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Az 1968. október 4-én megalapított társaság az immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozó keretében emlékezett meg alapításáról, alapítóiról és eddigi munkásságukról.
Tovább...
 
Külföldi misszionáriusok látogattak a Városházára Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
A Magyarországon szolgáló külföldi misszionáriusok Székesfehérváron tanácskoztak arról, hogyan tekintenek ma a gyermekek és a fiatalok az Eucharisztiára. A VII. országos találkozó házigazdája Spányi Antal megyés püspök volt, aki előadást is tartott a résztvevőknek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
A barokk kor éles szemű csillagászai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 01.
A 17. század tudósai már szabadon az ideológiáktól gondolkodtak, így váltak a szaktudományok jeles képviselőivé – ahogy Cassini és Huygens, akikről dr. Nagy Rezső tart előadást hétfőn a Szabművházban. A barokk kor éles szemű csillagászai című ismeretterjesztő programra minden érdeklődőt szeretettel várnak, akik kíváncsiak például az ingaóra feltalálójának óriási felfedezéseire.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10011 - 10021 / 20440